Borstvergroting, Medisch, Voortgang
comments 2

Small boob sexyness?

Acceptatie van je eigen lichaam is een raar iets. Op het ene moment ben ik helemaal tevreden en kan ik door de dingen waar ik niet helemaal blij mee ben heen kijken. Op het andere moment zijn het enorme obstakels voor mijn zelfbeeld.

Een berichtje van een vriendin met de tip naar de Hunkemöller te gaan gaf me te denken. Mijn plannen richting een borstvergroting zijn toch minder ver gevorderd dan ik dacht. Normaal gesproken komt de nationale lingerieleverancier niet op mijn radar voor, ze hebben er toch mijn maat niet. Leuk al die push-up’s, maar dan moet er wel iets zijn om up te pushen en zoals ik al vaker heb geschreven heb ik daar niet zoveel van. Gisteren werd ik gewezen op het bestaan van bralettes. Veel meer dan wat kant is het niet, maar het is iets. Het is vieren van wat je hebt, het is small boob sexyness.

Dit gaat een lakmoesproef worden, erachter komen waar de zere plek nu precies ligt. Ben ik écht ontevreden over mijn lichaam en ondermijnt de grootte van mijn borsten mijn zelfverzekerdheid en zelfbeeld óf is het simpeler op te lossen met de juiste keus in kledingstukken en unmentionables.

In tegenstelling tot eerdere medische stappen in mijn transitie heb ik hierin het gevoel wél een keuze te hebben. Dat is niet iets waar ik lichtzinnig over denk en zeker niet iets waar ik voor over één nacht ijs ga. Het is een proces en het erover schrijven helpt me mijn gedachten op een rij te zetten.

Hoe dan ook: binnenkort wordt mijn volgende drempel geslecht en wordt het tijd om weer één van mijn jaardoelen te kunnen afvinken. (En ja, dat voelt nog als een behoorlijke drempel, gaat me nog moeite kosten om die zaak binnen te stappen :$) Hoewel mijn plannen voor meer vorm toch steeds meer vorm beginnen te krijgen is dat ook niet morgen gedaan. Niets houdt me tegen om in de tussentijd wat sexy unmentionables te kunnen hebben. Wie weet voel ik me daarmee al happy genoeg.

Wordt vervolgd. For science!

Dit artikel is onderdeel van een reeks blogs over mijn persoonlijke issues met mijn cupmaat en de verzekeringstechnische aspecten van borstvergrotingen. Lees hier de rest van de artikelen. 

2 Comments

 1. Hallo Danielle,
  En ja hoor,ik heb het toen overweegd hoe ik het zou aanpakken,na zoveel tijd wist ik het soms ook niet meer.
  Ik heb toen de knoop doorgehak:alles in een omvattende operatie laten doen: vaginoplastie en een borstvergroting.
  Ik heb er wel eventjes voor moeten sparen maar nu ben ik super content: heb een kleine C cup laten doen ,dat is zoiets als 375 cc aan iedere kant en 6 weken na de borstvergroting was alles mooi in vorm,zoals ze me dit hadden beloofd in Gent.
  Mijn zelfbeeld is ook enorm gegroeid in de positieve zin zodat ik nu mijn volle vrouwelijkheid kan tonen,ten eerste voor mijn eigen zelfvertrouwen.
  Het was zeker even wennen aan de buitenwereld maar de vele vrienden en ook mijn familie hebbben me verder over te streep getrokken.
  Je bent tenslotte wie je bent,dus schaam je daar zeker niet voor,er zijn genoeg biologische vrouwen die met minder moeten of er een moeten afstaan wegens borstkanker enz.
  En ja,mooie lingerie laat zich niet altijd comfortabel dragen,maar ik weet zeker dat je het goed zal doen,dus een mooie push-up is zeker wel te doen en geeft een mooiere vorm dan dat je met minder moet.
  Klein is daarom zeker niet minder mooi,maar het toont wel jeugdiger,kom,op naar Hunkemoller en laat je vrouwelijke charmes los !!
  Laat die vrouw in je los,
  Groetjes van Leandra uit Belgie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.