Overpeinzingen
comments 20

Scumbag Brain

Scumbag brain, het is een bekende meme, is heel goed om tegen zere psychologische benen te schoppen. Vaak zijn het onschuldige dingen zoals die keren dat je een kamer inloopt en plots niet meer weet wat je daar nou komt doen. Of het niet meer op een woord kunnen komen terwijl je het wel weet. Maar soms is scumbag brain precies wat zijn naam zegt: een rotzak.

Scumbag brain social

Ik heb vaak genoeg te kampen met mijn eigen scumbag brain. Dan is het vooral dat hij de onzekerheidskaart speelt. Vooral als ik iets sociaals te doen heb en helemaal als ik er veel waarde aan hecht om er bij te zijn en er ook leuk uit te zien, dan kan onzekerheid plots komen opzetten. Ik noem het wel dysforie-aanvallen. Momenten waarop ik mezelf plots zó onzeker voel dat ik het liefst onder de dekens kruip en vooral de deur niet uit wil. De heftige aanvallen gaan gepaard met huilbuien, extreem onzeker voelen, angsten, en lichamelijke onrust. Waar ze precies vandaan komen weet ik niet maar meestal is er een wel een duidelijke trigger. Dat ik ineens een hintje baardschaduw zie in de spiegel bijvoorbeeld. 

Soms komen die aanvallen ook achteraf, dat is mij tijdens mijn vakantie overkomen. Na een behoorlijk druk weekend met onder andere Roze Maandag op de Tilburgse kermis heb ik een behoorlijke emotionele dip gehad. Die dip werd nog even kracht bij gezet door mijn scumbag brain die even alle dingetjes waar ik onzeker over ben even wist aan te wijzen op de foto’s waar ik opstond. “Je bent te lang!” en “Je hebt een te mannelijk postuur! en “Je bent een freak!” Dat werd niet geroepen door zomaar iemand op straat, maar dat kwam vanuit mijn eigen psyche. Het was het moment dat tot mij doordrong dat behalve ik het niet in mijn eentje hoef te doen, ik het gewoon niet in mijn eentje kan. Ik heb vorige week dan ook wat extra vaart gezet in het vinden van professionele begeleiding. Op die begeleiding moet ik nog een paar weken wachten. Tot die tijd zal ik nog even mijn eigen boontjes moeten doppen. Gelukkig heb ik wel veel steun aan vrienden en heb ik daar afgelopen week veel hulp van gekregen.

Toen ik afgelopen weekend mijzelf aan het klaarmaken was om naar een bruiloft te gaan begon mijn brein weer te wijzen naar wat dingen. Op dat moment kwam er in me op om die onzekerheden een naam te geven en ze zo te kunnen blokkeren. De memes waar populaire internetcultuur zo mee doorspekt is gaven mij daar een mooi handvat voor: scumbag brain. Door mijn onzekerheden zo een ‘gezicht’ te geven heb ik er dit weekend beter mee om kunnen gaan. Ik kan mijn onzekerheden op de ze manier gewoon keihard in de ballen schoppen. 

Het resultaat daarvan? Nou, dit: Foto’s van mijn trip naar Castlefest. Met een zeldzame foto waar ik zonder bril opsta. IMG_20130804_113100

Castlefestblog

Mijn poseerskills behoeven nog verbetering….

 

 

20 Comments

 1. Mwah, je doet het beter dan ikke…..
  En dat scumbagbrain komt wel bekend voor…..

  Sterkte meid.

 2. Mwah, je doet het beter dan ikke…..
  En dat scumbagbrain komt wel bekend voor…..

  Sterkte meid.

 3. Daria says

  Wat een vreselijk leuke foto’s! <3 Ik werd helemaal blij toen ik de tweede foto zag (en dat is een wonder vandaag, want ook ik heb een scumbag brain…)

 4. Daria says

  Wat een vreselijk leuke foto’s! <3 Ik werd helemaal blij toen ik de tweede foto zag (en dat is een wonder vandaag, want ook ik heb een scumbag brain…)

 5. Leuke foto’s, je ziet er weer super uit! Die jurk staat je goed ♥
  Stomme scumbag brains ook..Ik hoop dat het allemaal veel minder word

  *knuffel*

 6. Claudia says

  Je ziet er echt goed uit – zonder twijfel!
  Poseren wil ik je wel een keertje bij helpen hoor 😉

 7. Claudia says

  Je ziet er echt goed uit – zonder twijfel!
  Poseren wil ik je wel een keertje bij helpen hoor 😉

 8. […] weken heb ik best wel wat stappen vooruit gemaakt in mijn transitie. Vooral in het gevecht met mijn scumbag brain. Laatst benoemde ik mijn angsten als mijn twee Boze Toverfeeën genaamd Onzekerheid en Negatief […]

 9. […] weken heb ik best wel wat stappen vooruit gemaakt in mijn transitie. Vooral in het gevecht met mijn scumbag brain. Laatst benoemde ik mijn angsten als mijn twee Boze Toverfeeën genaamd Onzekerheid en Negatief […]

 10. […] invloed die het zou hebben op mijn zelfbeeld. Helaas, mijn zelfbeeld is nog steeds niet positief en Scumbag Brain is niet door de chirurg verwijderd. Met hem zit ik nog steeds opgescheept en juist nu lijkt hij […]

 11. […] invloed die het zou hebben op mijn zelfbeeld. Helaas, mijn zelfbeeld is nog steeds niet positief en Scumbag Brain is niet door de chirurg verwijderd. Met hem zit ik nog steeds opgescheept en juist nu lijkt hij […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.