Overige, Overpeinzingen
Leave a comment

Life is what happens….

…while you’re busy making other plans.

In het kader van alles wat je wilt zeggen is al eens beter gezegd door iemand anders begin ik met een citaat van Beatle en hippy John Lennon: “Life is what happens while your busy making other plans.”  Het leven overkomt je terwijl je zelf druk bent met het maken van andere plannen.

Telkens als ik weer in mijn schulp wil kruipen en mijn leven op pauze wil zetten, wachtend tot mijn transitie klaar is denk ik aan die uitspraak. Ik kan wel gaan zitten wachten en plannen tot ik mijn nieuwe paspoort heb. Maar daar verpruts ik zoveel tijd mee. Ik leef nú al, niet pas over twee jaar. Ik heb vrienden, een sociaal leven en een fulltime baan. Ik ga onderwijl niet achter de geraniums zitten wachten. Ook al heb ik dagen dat ik liever niet buiten kom. Zoals gisteren, dat ik me weer niet mocht scheren vanwege een lasersessie vandaag. Ugh, ik voel me echt vreselijk op zulke dagen. Toch ga ik gewoon door, want life is what happens…

Ik probeer zo positief als kan in het leven te staan en met mijn transitie om te gaan. Dat heeft naar mijn idee zijn vruchten afgeworpen. Ik heb namelijk sterk het gevoel dat juist door heel open te zijn over wat ik doormaak, helpt bij het kweken van begrip en acceptatie door mijn omgeving. In mijn vorige blogje schreef ik dat ik tot nog toe enkel positieve reacties heb ontvangen. Dat ik zelf die juiste vibe probeer uit te stralen zal daar zeker deel in hebben. Neemt niet weg dat ik daar alsnog erg dankbaar voor ben, voor al die steun.

Er is een reden waarom ik nauwelijks met andere transen omga. Ben nog nooit naar praatgroepen geweest, of bijeenkomsten. Ik voel daar ook niet zo’n behoefte aan. Dat komt door de teneur die ik online oppik van lotgenoten. Ik lees tussen de regels door op fora toch een hoop drama en negativiteit, ik pik het op als een “wij tegen de wereld” manier van denken. Ja, ik ken de verhalen van mensen die verstoten worden door hun omgeving en familie. Die beschimpt worden op straat. Ik zie ook regelmatig voorbeelden van transen die er juist zelf vol ingaan als ze foutief worden geadresseerd als mevrouw of meneer. Met dat soort heftige reacties wordt het voor anderen ook niet makkelijker om met je om te gaan. Ik kan daar niet zoveel mee, die negatieve ondertoon. Dat kost mij alleen maar nodeloos energie, energie die ik zelf hard nodig heb. Zo’n transitie is een enorme energievreter, vergis je daar niet in.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb genoeg momenten waarop ik die optimistische houding vasthouden moeilijk vindt, soms lukt het ook gewoon niet. Ik heb ook genoeg tegenslagen te verduren en drempels te overwinnen. Ook al lijkt het me voor de wind te gaan met enkel positieve reacties. Ik heb die baan. -Er zijn een boel transen die hun baan kwijt raken, door discriminatie en xenofoob gedrag van hun werkgever en collega’s bijvoorbeeld.- Ik heb een familie die me accepteert zoals ik ben. Ik heb vrienden die het de gewoonste zaak van de wereld vinden. Ik heb die pillen voorgeschreven gekregen, zie resultaat en nauwelijks bijwerkingen. Het glas is halfvol, met nog ruimte voor wat wodka.  😉 Aan al die dingen probeer ik te denken als het tegenzit. Op momenten dat alle stressfactoren bij elkaar me te veel worden en mijn energie gewoon op is.

Dan hoor ik in mijn hoofd altijd Youp van ’t Hek zingen wat hij op een oudejaarsavond zong.

Dus moeten we dansen en moeten we vrijen
Moeten we lachen en drinken vol vuur
Lief hou me vast want nu ben ik nog bij je
Tijd is toch geld dus het leven is duur
En ik merk elke dag dat ik me vergis
En dat er dan nog een uur over is

Life is what happens while you’re busy making other plans. De toekomst komt, je leeft nu en geniet daarvan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.