bathroom bill, Overige
Leave a comment

11 staten klagen Obama aan om toiletwet

genderneutralIn navolging van de staat Texas hebben nu nog 10 andere staten zich gevoegd bij de aanklacht tegen de regering Obama en haar richtlijn om transgenders toegang te geven tot het toilet van het gender waar ze zich mee identificeren.

Vorige week vergeleek Attorney General Loretta Lynch de zaak die speelt rondom de Bathroom Bill in North Carolina als met Brown v. Board of Education. Dat klonk toen nog als een  grootspraak. Grote woorden door een vergelijking maken met een van de meest iconische rechtzaken uit de geschiedenis van de VS. Het was immers de zaak die een einde maakte aan rassenscheiding in het Amerikaanse onderwijs. Maar nu lijkt Lynch gelijk te krijgen.

Eerder deze maand heeft de federale regering een richtlijn uitgegeven die scholen opdraagt transgenderleerlingen zelf het toilet te laten kiezen. Vrijblijvend is die richtlijn niet, wanneer staten hier niet aan meewerken kan de federale geldkraan dichtgedraaid worden. Woensdagmiddag werd bekend dat de staat Texas een rechtzaak aanspant tegen de federale overheid, later op de dag hebben zich nog 10 staten bij deze zaak als klager laten toevoegen: Alabama, Wisconsin, West Virginia, Tennessee, Oklahoma, Louisiana, Utah, Georgia, Arizona Department en de gouverneur van Maine.

Zoals het er nu uitziet gaan de toiletwetten, de zogenaamde Bathroom Bills in de VS inderdaad het volgende grote burgerrechtending worden. Ze zijn er nog maar amper bekomen van de uitspraak van het Hooggerechtshof over het homohuwelijk vorig jaar. Ik ga dit op de voet volgen.

Waar aanvankelijk nog de LGBT-georienteerde media dit oppakten. Nu bericht ook de NOS erover en is dit de Headline van The Huffington Post Politics:

huffpostpolitics

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.