Overige
comments 21

Auw!

Het is de ochtend  na de operatie en het doet auw met een w.  Ook al is dat eigenlijk geen correct  Nederlands,  maar au zonder werk dekt de ladingniet niet. Dat was gisteren helemaal zo.  Tijd voor een updaten,  die ik overigens half naakt in bed schrijf, dat opertiejasje wat ik nog draag is los gegaan.  Vind het wel best zo. Overigens  heb ik sinds begon met schrijven  ontbeten, een flinke dosis pijnstillers gehad,  ben ik gewassen en een beetje fatsoenlijk aangekleed. 

Terug naar de operatiedag. Ik zou rond het middaguur geopereerd worden. Voor de ochtend  had ik nog bezoek van een zeer bijzondere vriendin met haar partner die me afleiden met een spelletje ‘Ticket to Ride’ ,  knuffel en het kammen van mijn haar. Dat laatste is iets waar ik makkelijk  van ontspan. Tegen één  uur werd ik eindelijk opgehaald om naar de operatiekamer te gaan.  De verpleegsters die mijn bed reden wisten  me prima af te leiden en me op mijn gemaakte stellen met smalltalk ove 

mijn werk.  En ze wisten me wijs te maken dat het groen van mijn haarnetje  me goed stond. 

In het operatiecomplex werd ik ontvangen door een Duitse anesthesist,  met een charmant en rustgevend Duits accent,  en zijn team.  In de Op zelf moest ik verschuiven van mijn bed naar de operatietafel en begroette de chirurg met warme dekens.  Nadat het infuus was geplaatst heb ik nog een paar keer ademgehaald door een zuurstofkapje en daarna weet ik niets meer.  Het was me al gezegd en inderdaad voelde het maar als vijf minuten. Eenmaal wakker op de uitslaapkamer voelde ik me gedesoriënteerd en eenzaam.  Dat geen bril op had hielp ook al niet.  Maar vooral had ik pijn,  veel pijn.  Om die reden hebben  ze mij ook langer op de verkoever gehouden om meer pijnstillers te kurnen geven. 

 

 

Pas om half acht ’s avonds ben ik teruggebracht naar de zaal.  Daar werd ik al opgewacht door mijn ouders en het bezoek van eerder die ochtend.  Ik was blij hen te zien. Na de eenzame  uren op de verkoever had ik heel erg behoefte aan gezelschap van geliefden.  En nu ik dit schrijf wordt ik weer emotioneel. Mijn ouders zijn nog  een  uurtje gebleven en ik heb wat gepraat.  Al weet ik niet of ik veel zinnigs heb gezegd. Ik was behoorlijk van de kaart door de pijn en pijnstillers. 

De nacht was zwaar.  Ik had vooral veel last van inwendige  pijn,  door de druk van de tampon die nu in mijn lijf zit die mijn organen  opzij duwt. Ik heb vannacht ook maar gevraagd  om extra pijnstillers. Dat hielp, al heb ik niet heel goed geslapen. 

 

 

Vanmorgen voelde het al beter en had ik ook weer trek. Gisteren heb ik helemaal niets gegeten en pas ’s avonds wat gedronken.  Vooral water en voorzichtig een bekertje sap. Ik was niet misselijk van de narcose maar had ook geen zin dat alsnog te worden. Gelukkig heeft mijn maag zich rustig gehouden. 

 

 

Na het ontbijt tijdens het wassen een eerste blik geworpen op wat de chirurg ervan gemaakt heeft. Ik zag alleen maar een grote beurse  zwelling. Volgens de verpleegster viel het nog wel mee. In elkgeval zal ik mijn lijf opnieuw moeten leren kennen. Want ik voelde gisteren al pijn  op plaatsen die nu ergens anders zitten. Dat is best een vreemde gewaarwording.  Ik heb al een tweede pubertijd doorgemaakt, nu moet ik ineens de connectie tussen gevoel en de plek waar het vandaan komt leren leggen. 

21 Comments

 1. King_Chaos says

  Doe maar lekker rustig aan ♥ Hoop dat de pijn snel zal afnemen en dat de pijnstilling helpt

 2. King_Chaos says

  Doe maar lekker rustig aan ♥ Hoop dat de pijn snel zal afnemen en dat de pijnstilling helpt

 3. Zoals al gezegd… Doe maar lekker kalm aan… Hopelijk voel je je snel minder beurs!
  Beterschap, Dapperheid! <3

 4. leandra mertens says

  Ik voel met je mee,hopelijk gaat de pijn vlug over, en zul je je beter voelen!…..Heel veel beterschap

 5. leandra mertens says

  Ik voel met je mee,hopelijk gaat de pijn vlug over, en zul je je beter voelen!…..Heel veel beterschap

 6. Wow, echt heftig dit! Sterkte meis! Ik heb nog gezocht naar in welke kamer je zou kunnen zitten, maar helaas niks gevonden. Zodra ik het weet zal ik een kaartje op de bus doen. Desnoods naar je thuisadres.

 7. Wow, echt heftig dit! Sterkte meis! Ik heb nog gezocht naar in welke kamer je zou kunnen zitten, maar helaas niks gevonden. Zodra ik het weet zal ik een kaartje op de bus doen. Desnoods naar je thuisadres.

 8. Engel says

  Hoi dank je voor je verhaal. Heel veel sterkte met je herstel en hoop dat het voorspoedig gaat. Groetjes Engel

 9. Engel says

  Hoi dank je voor je verhaal. Heel veel sterkte met je herstel en hoop dat het voorspoedig gaat. Groetjes Engel

 10. Anoniem says

  Ik wens je heel veel sterkte en beterschap. Gefeliciteerd met je nieuwe lijf! Ik hoop dat de kennismaking ermee goed zal verlopen en dat je er gauw mee vertrouwd zal raken

 11. Anoniem says

  Ik wens je heel veel sterkte en beterschap. Gefeliciteerd met je nieuwe lijf! Ik hoop dat de kennismaking ermee goed zal verlopen en dat je er gauw mee vertrouwd zal raken

 12. Gerrie says

  Ik wens je heel veel sterkte en beterschap. Gefeliciteerd met je nieuwe lijf! Ik hoop dat de kennismaking ermee goed zal verlopen en dat je er gauw mee vertrouwd zal raken

 13. Gerrie says

  Ik wens je heel veel sterkte en beterschap. Gefeliciteerd met je nieuwe lijf! Ik hoop dat de kennismaking ermee goed zal verlopen en dat je er gauw mee vertrouwd zal raken

 14. Danielle, Wat een verhaal, heel veel sterkte en beterschap. ik hoop dat je snel weer kan genieten van de kennismaking met je nieuwe lijf en de aaaaaau wat weg gaat zakken..

 15. Danielle, Wat een verhaal, heel veel sterkte en beterschap. ik hoop dat je snel weer kan genieten van de kennismaking met je nieuwe lijf en de aaaaaau wat weg gaat zakken..

 16. […] die enorme hoeveelheden pijnstillers te gebruiken, want daar ga ik nogal raar van schrijven zoals drie weken terug, neem ik het advies ter harte dat ik kreeg van mensen die beter met pijn om kunnen gaan dan ik: […]

 17. […] die enorme hoeveelheden pijnstillers te gebruiken, want daar ga ik nogal raar van schrijven zoals drie weken terug, neem ik het advies ter harte dat ik kreeg van mensen die beter met pijn om kunnen gaan dan ik: […]

 18. […] worden door vier bijzondere mensen toen ik eindelijk terug mocht naar de zaal. Ook mijn fameuze blog van de day after, waar ik duidelijk nog onder invloed van het nodige was. -In mijn verdediging: dat ik tikte op een […]

 19. […] worden door vier bijzondere mensen toen ik eindelijk terug mocht naar de zaal. Ook mijn fameuze blog van de day after, waar ik duidelijk nog onder invloed van het nodige was. -In mijn verdediging: dat ik tikte op een […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.