Van de hak op de tak
Leave a comment

Pijnlijk leermomentje

Sommige dingen wordt je door schade en schande wijs. Dit was er zo eentje met weinig schande maar vooral heel veel schade. Er zijn zo van die dingen die je niet meekrijgt in je jeugd als je opgroeit als een ander gender. Van die kleine dingetjes die toch best wel het verschil kunnen maken. Zoals voorzorgsmaatregelen bij nieuwe schoenen.

Ik heb nooit last van nieuwe schoenen, nooit meer dan wat extra vermoeide voeten omdat de schoenen nog stijf zijn. Het aantal blaren dat ik mijn leven heb opgelopen kan ik op één hand tellen. Brandblaren niet meegerekend trouwens, om die te tellen heb ik de handen van een heel peleton nodig. Het aantal blaren dat ik heb overgehouden van schoen is echt niet meer dan een handje vol. Althans tot een paar weken terug.

In mijn vakantie een paar weken geleden heb ik een fijne shopmiddag gehad, die me behalve de openbaring dat ik geen enorme vierkante man-shoulders heb, ook twee paar nieuwe schoenen heeft opgeleverd. Nieuwe schoenen moeten natuurlijk worden geshowed. Dus heb ik een paar aangehad. De hele dag. Met veel lopen door de stad (’t was tijdens Summer Darkness in Utrecht). Terwijl het ook nog eens behoorlijk warm was. Zonder enige vorm van sokken of kousen. En zonder een paar reserveschoenen mee te nemen. Heb je meegeteld, de fouten die ik heb gemaakt? Dit was het resultaat, althans de helft ervan, mijn andere hiel zag er net zo uit. Dan is dit ook nog eens een paar dagen genezen verder.

image

Wat hebben we hier van geleerd Mevrouw Stemband Danielle? Juist, nieuwe schoenen vragen de nodige voorzorgsmaatregelen. De onbezorgdheid waarmee je een paar nieuwe gympen of Dr Martens aantrekt, over een paar sokken, dat werkt niet voor nette damesschoenen. Voor de bruiloft die ik een week later had heb ik maatregelen genomen in de vorm van blaarpleisters én een paar extra schoenen in mijn tas. Al heb ik die laatste heb ik niet eens nodig gehad, ondanks het springen op de dansvloer.

0 Comments

 1. Laura says

  Oei Danielle, dat zag er niet al te best uit. Mijn ervaring is, ook bij heren schoenen, dat hoe mooier de schoen, hoe meer blaar gevaar er in schuilt. Ik trek nieuwe schoenen altijd eerst gewoon een paar avonden thuis aan.

  Eigenlijk ben ik nu best benieuwd naar je schoenen en het verhaal achter je niet vierkante schouders.

  • Het verhaal achter de vierkante schouders? Hmz… daar kan wel een blog aan wijden. De schoenen kan je vinden op mijn Tumblr een paar posts naar beneden, de blauwe zijn de boosdoeners.

  • Naomi says

   Inderdaad. Met nieuwe schoenen kun je ze beter even een paar keer thuis dragen voordat je ze aan doet wanneer je ergens naartoe gaat. Het is best wel beschamend (zo ervaarde ik het) voor jezelf als je ergens binnenkomt op schoenen, maar vertrekt op blote voeten omdat je door de pijn die schoenen niet meer aan kunt. Daarom probeer ik dat ook zoveel mogelijk te voorkomen.
   Maar nu weet je het in ieder geval, dat is ook wat waard 🙂 .

 2. leandra mertens says

  hallo,ja, het is eventjes geleden dat ik nog een reactie heb geplaatst,desondanks dat ik het enorm druk heb,heb ik je blog wel gelezen,ik leer daar ook van,dank je. nieuwe schoenen,ja,ik ken dat wel,ik heb moeilijke voeten,en dan bedoel ik met een half maatje verschil.heb net vorige week 2 paar gekocht,rode open schoenen met een hakje,en een paar blauwe hoge lakelaarsjes voor de komende herfst,heb ze eerst goed vol gepropt met krantenpapier en in een zak gestopt die de vriezer ingaan!!ja,ja en s”anderdaags uitgehaald,en wonder bij wonder,ik heb er geen probleem aan overgehouden.nu,ik ben echt nieuwsgierig hoe het afgelopen is met jou story!ik wens jou veel,heel veel plezier met je schoenen en verder veel fun.groetjes van Leandra uit Belgie

 3. Engel says

  Hoi Danielle, beetje late reactie maar was even een weekje weg. Denk/hoop dat ze nu wel gewend zijn die nieuwe schoenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.