Medisch
comments 4

Duracell of toch merk X

duracell

Ken je ze nog, de trommelkonijntjes? Stuk voor stuk houden ze ermee op, behalve het konijntje met een Duracell batterij. Dat konijntje gaat maar door en door en door. Ik zou graag willen dat ik zo’n Duracell konijntje was en onverstoord door kon trommelen, maar helaas. Ik moet het doen met merk X.

Het lijkt een beetje in tegenspraak met wat ik een paar weken terug schreef. Dat was nogal een jubelverhaal hoe goed ik me voelde na een wijziging van medicatie. Het is inderdaad een enorm verschil. Maar nog steeds voel ik me niet de oude. Ik ben nog steeds snel moe, sneller dan ik gewend ben. Ik moet ook nog steeds keuzes maken in de dingen die ik doe en die ik moet laten. Dat is niet van harte, maar ik weet dat een Verstandig™ gewoon nodig is om niet volledig in te storten en weekend compleet te kunnen afschrijven.

Vrijdag heb ik weer een gesprek met de psycholoog bij het Genderteam. Ik kijk daar wel naar uit. Mijn behoefte aan een goed gesprek en scherpe inzichten is groot. Vooral nu ik de uitslagen van dat acht buisjes tellende bloedonderzoek heb: “Geen bijzonderheden, alle waarden zijn normaal.” De ‘deze vitaminepill is jouw Duracellbatterij’-oplossing waar ik stiekem op hoopte is er dus niet. Ik zal mijn energie op andere manieren moeten vergaren, of wennen aan het vaker moeten kiezen waar ik mijn energie voor gebruik.

 

 

4 Comments

 1. Anoniem says

  hallo,ja dat gevoel ken ik maar al te goed,heel in het begin probeerde ik de medicijnen via de gyneacoloog van mijn vrouw te laten voorschrijven,en dat lukte.zonder vragen te stellen.en juist hoe ge het zegt:fantastisch.en een beetje opzoekingswerk op google gaf mij de nodige informatie,want het genderteam heeft een blog op google.ik merkte de uitwerking wel heel goed,ik heb toen ook mijn haren laten groeien.sommigen merkten wel dat er wat scheelde en dat wimpelde ik dan af met een smoesje.ik heb dan na meeer dan een half jaar mijn huisarts pas aangesproken en een afspraak gemaakt bij het genderteam in gent.daar hadden ze me dan gezegd,ok,maar niet in je eentje experimenteren,dat moet heel goed opgevolgd worden,kwestie voor je veranderingen te kunnen opvolgen,nodige papieren voor de mutualiteit,bloedanalyses,en nog andere medicatie,enz,enz,ik zit nu meer dan 21/2 jaar verder in mijn transitie,er is al veel veranderd,ook de medicatie werd onlangs aangepast daar ik van het laatste bloedonderzoek ergens hoge waarden situeerden.Ik was wel ongerust(normaal)maar de endocrinoloog stelde me gerust door een magneetscan van mijn hoofd te laten maken.dat is nu voor volgende maand,maar momenteel neem ik alleen androcur en smeer ik oestrogel,de progynova zou ik voor een tijdje moeten laten.de oestrogel neemt de functie van de blauwe pilletjes over,werkt via de huid,en komt niet in contact met de lever,is even krachtig(werd mij verteld)en de reden hiervan is dat mijn proloctynewaarden veel te hoog waren,samen met nog een iets wat mij nu juist niet bovenkomt,de endocrinoloog adviseerda dat ik momenteel best zou stoppen met roken.Ik ben nu aan het wachten voor die scan te laten uitvoeren,ben benieuwd wat er met mijn hypophyse scheelt,en dan zal ik waarschijnlijk nog even moeten wachten voor ik terug progynova mag nemen,dus zolang maar even oestrogel smeren,dus ik hoop dat mijn dokter juist zit,want in een dipje zitten is echt niet prettig!zo,dat is eruit,het lucht op als ik erover kan praten of schrijven,ik wens je succes met je keuze,groetjes van leandra uit belgie

 2. Daria says

  I hear ya /O Been there, done that, still there en het suckt /O *hug*

 3. Liefebeest says

  Je zou eens kunnen overwegen om vitamine b12 te gaan slikken. Vaak si een goede waarde volgens de artsen toch te laag om je energiek te voelen. Het heeft mij iig veel goed gedaan. Ik slikte die van ortica, die hebben nl hoge dosis om op die hoge bloedwaarden uit te komen. Kan je gewoon bij de apotheek kopen zonder recept.

  • Dat is het proberen waard. Ik heb al een vitamine D tekort, dat slik ik bij vanwege te lage bloedwaarden en te lage botdichtheid. Toen ik daarmee begon heb ik dat best wel gemerkt. Althans tot een paar weken terug, het potje is leeg en ben er nog niet aan toe gekomen nieuwe te halen. Dan kan ik gelijk vragen om de B12

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.