Voortgang
comments 11

Transitie tijdlijn

Al een tijdje wil ik de belangrijkste data uit mijn transitie op een rijtje hebben, om zo inzicht te hebben in hoe lang mijn transitie nu helemaal duurt. Daarvoor heb ik even flink terug moeten zoeken naar de datums wanneer ik mij voor het eerst heb aangemeld bij het Genderteam en wanneer ik mijn intake gesprek heb gehad. Dat is nog van de tijd vóór dit blog en voordat ik mijn dagboek ging bijhouden. Maar met wat omwegen heb ik het toch weten te vinden. Ik heb vooral de data neergezet die van belang zijn voor de medische zaken. Maar ook een aantal datums die om persoonlijke datums memorabel zijn staan vermeld.

Het is de bedoeling dat ik dit nog uitwerk in een mooie infographic. Maar daar moet ik nog wat onderzoek naar gaan doen hoe ik dat mooi kan maken. (Tips zijn welkom!) Vooralsnog een lijstje in omgekeerde chronologische volgorde.

Edit: Ik heb inmiddels de tijdlijn verwerkt tot een infographic. Die vindt je op het  tablad ‘Tijdlijn’ bovenaan deze site. Tevens heb ik een datum aan gepast. Mijn aanmelding bij het genderteam deed ik niet in februari 2010 maar al in november 2009. Dat is nog drie maanden langer wachten geweest!

Transitie tijdlijn:

10 November 2012 – ‘Officiële’ unbirthday

6 Oktober 2012 – Eerste portretfoto waarop ik mijzelf herken.

23 Augustus 2012 – Gestart met logopedie.

10 Augustus 2012 – Begonnen met Progynova (oestrogeen)

6 Augustus 2012 – Definitief groen licht gekregen.

6 Juli 2012 – Eerste Dexa Scan.

16 April 2012 – Begonnen met Androcur (testosteron blokkers).

12 April 2012 – Start laserontharing om mijn baardgroei te stoppen.

5 April t/m 16 April 2012 – Bij elkaar driemaal in de fertiliteitskliniek geweest.

23 Maart 2012 – Eerste bezoek endocrinoloog.

8 Maart 2012 – Openlijke coming out via dit blog en Facebook.

9 Februari 2012 – Voorlopig groen licht en eerste doorverwijzing naar de endocrinoloog op zak.

11 Mei 2011 – Eerste diagnostische gesprek bij het Genderteam. N.b.: Werkelijke wachttijd sinds intake: 11 maanden.

15 Augustus 2010 – Coming out naar mijn ouders.

23 Juni 2010 – Bevestiging van het intake gesprek, plekje op de wachtlijst verworven. N.b.: verwachtte wachttijd: 6 maanden.

10 Juni 2010 – Intake gesprek bij het VU MC Genderteam. 7 maanden sinds aanmelden.

23 Februari 2010 – Aangemeld bij het Genderteam.  Chasecall gedaan om te vragen waarom het zo lang duurt.

19 November 2009 – Aangemeld bij het Genderteam.

11 Comments

 1. James says

  Wat is het verschil tussen het ‘voorlopig groenlicht’ en ‘definitief groenlicht’? Is de eerste het groene licht voor hormonen en de tweede voor operaties?

  • Ik heb de hormonen in twee stappen gedaan. Eerst alleen androcur met na drie maanden een evaluatie. Daarna verder met progynova en de verdere behandeling. Operaties zijn voorlopig nog niet aan de orde.

 2. James says

  Wat is het verschil tussen het ‘voorlopig groenlicht’ en ‘definitief groenlicht’? Is de eerste het groene licht voor hormonen en de tweede voor operaties?

  • Ik heb de hormonen in twee stappen gedaan. Eerst alleen androcur met na drie maanden een evaluatie. Daarna verder met progynova en de verdere behandeling. Operaties zijn voorlopig nog niet aan de orde.

  • Snel is een groot woord. Het gaat me in elk geval niet té snel. Ik heb niet de kortst mogelijk diagnosetijd gehad (minimum is zes gesprekken). Maar ik moet zeggen dat ik door de gesprekken wel ben geholpen in mijn denkproces, ook in de acceptatie van alles door mijzelf.

   Van die Liebster Award heb ik nooit gehoord. Ik ken helaas geen 11 blogs om te nomineren. Maar ik voel me wel enorm en zeer vereerd met je nominatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.