Overpeinzingen
comments 3

Tattoo

Het is iets wat ik al heel erg mooi vind: tatoeages. Al jaren wil ik er ook eentje en hebben al diverse ideeën mijn aandacht gepasseerd. Met nadruk op gepasseerd, want van sommige ben ik blij dat ik ze niet heb. Van andere vind ik het wel een beetje jammer dat ik ze niet heb. Ik heb wat vrienden met awesome tattoos, dan ben ik wel een beetje jaloers en vraag ik me af waarom ik zelf nog geen inkt heb.

Voor mezelf heb ik de regel: als ik het niet zeker weet, dan niet doen. Tot nu toe ben ik nog nooit zo zeker geweest van een idee dat ik stappen heb gezet om het tot uitvoering te laten brengen. Voor mij duidelijk, de stap om in transitie te gaan en levenslang aan medicatie vast te zitten (die ook nog eens nare bijwerkingen had kunnen hebben) was voor mij helemaal niet zo moeilijk. Inmiddels heb ik een aardig idee wat ik zou willen en de twee voornaamste dingen die me tegen houden zijn: de kosten en de veranderingen die mijn lichaam ondergaat. Een goede tattoo artiest is niet goedkoop en getuige de $50 or $500 tattoo vergelijkingen die ik wel eens zie op het web is kiezen voor een goedkope geen goed idee. Daarnaast: mijn lichaam is van vorm aan het veranderen, ik merk echt dat mijn verhoudingen veranderen. Pas als dat tot rust gekomen is vind ik een tattoo laten zetten een optie.

Ik weet wat ik mooi vind, voor mezelf dan. Bij anderen vind ik de zogenaamde sleeves vaak geweldig. -Een sleeve is een tattoo die je arm rondom bedekt, vaak van schouder tot halverwege de onderarm.- Voor mezelf zou ik dat niet willen, ik houd wat dat betreft helemaal niet zo van grote ingekleurde vlakken of het nu schaduwwerk is of kleur. Ik vind open lichte ontwerpen juist erg mooi. Dat soort tattoo’s mogen van mij dan ook over een groot deel van het lichaam gezet worden, zonder dat ik het te druk vind worden. Ik heb wat ontwerpen gezien van plantmotieven. Dunne takken met her en der wat bloemen en blaadjes, die relatief eenvoudig zijn vormgegeven. Dat concept is wat nog het meest is blijven hangen en waar ik al een paar jaar mee rondloop. Op mijn flank vanaf borsthoogte tot voorbij mijn heup: een klimopachtig motief met wat blaadjes en bloemen.

Onlangs zat ik bij een vriendin bij te kletsen en daar kwam het gesprek ook op tattoo’s en piercings. Zij vond het een idee om iets te doen met de afbeelding van mijn wedergeboortekaartje. Ik kan daar niet anders dan mee instemmen. Die afbeelding heb ik rondgestuurd en hangt inmiddels ook levensgroot in mijn woonkamer. Ik ben er super blij mee. Het ontwerp heeft voor mij een hele persoonlijke betekenis én het is geïnspireerd op mijn favoriete boek. Hoe ik deze afbeelding tot een tattoo moet zijn te verwerken. Zomaar op mijn arm of schouder vind ik niets. Ik heb nagedacht om dan alleen de vlindervleugels op mijn rug te laten zetten. Maar toen ik googlede naar voorbeelden ben ik daar een beetje op afgeknapt. Wat ik nog wel zou overwegen is integreren van de vlinder samen met dat plantmotief wat ik hierboven noem.

Voorlopig ben ik niet zeker, ik heb te veel twijfels, vooral over het exacte ontwerp. Zolang ik niet zeker doe ik het niet, dat is voor mij duidelijk. Nu heb ik nog wat om over te dromen en fantaseren. Het idee dat symbool bij me te kunnen dragen spreekt me enorm aan.

3 Comments

  1. Daria says

    🙂 Heel wijs: bij tattoo’s is goedkoop over het algemeen echt duurkoop. Niet op bezuinigen! En inderdaad wachten tot je lijf is uit-veranderd, om dezelfde reden dat het niet slim is om tattoo’s te laten zetten wanneer je nog in de groei bent.

    Voor wat de twijfels over het ontwerp betreft: ga daarover tegen die tijd praten met tatoeerders! Je hoeft het ontwerp niet 100% op papier te hebben voor je naar hun toegaat, het is juist ook hun werk en talent om ideeën naar papier/huid te vertalen. Maar dat is voor later 🙂

  2. Ben dol op tattoo’s, en ook op sleeves, dus ik kan niet wachten totdat ik zelf een sleeve heb 🙂 Het is goed dat je er nog over na denkt, zeker als je nog twijfels hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.