Over Fading Gender

Ik ben nu al een poosje bezig met mijzelf worden. Om mijn binnenkant naar buiten te laten treden. Daarvoor heb ik ook medische hulp ingeroepen van het VUmc Genderteam. Op dit blog wil ik jullie laten delen in mijn transitie en hoe ik dat beleef. Problemen waar ik tegenaan loop. Emoties die ik doormaak. Leuke anekdotes. Ik nodig iedereen uit om vooral te reageren. Leuke reacties, tips of opbouwende feedback zijn altijd meer dan welkom.

Met dit blog probeer ik ook meer begrip te kweken in de maatschappij, door te laten zien wat het kan inhouden voor iemand om transgender te zijn. Begrip door kunnen inleven. Het staat dan ook vrij om naar mijn blog te verwijzen, of het nu mijn blog als geheel is of een specifieke post. Ik zou het dan erg leuk vinden daar een berichtje over te krijgen.

Nieuwe lezers raad ik aan om te beginnen met het lezen van de open brief, op het tweede tabblad boven aan deze pagina. Daar heb ik de grote lijnen beschreven waar ik mee bezig ben en leg ik uit waarom ik dit traject in ga. Gaandeweg heb ik gemerkt dat veel mensen steeds dezelfde vragen stellen als ik uit  de kast kom. De meest gestelde vragen heb ik  verzameld in de veel gestelde vragen op het derde tabblad.

Buiten dit blog kan je me nog vinden op twitter als @FadingGender waar ik mijn korte gedachten kwijt kan. Om een mijn kledingsmaak en stijlvoorkeuren te volgen gebruik ik tumblr als een moodboard.

0 Comments

  • Dank je! Ben al wat aan het rondlezen op jouw blog ook. Sekspositivisme mag deze conservatieve maatschappij wel wat meer van hebben.

 1. Barbarel says

  Ik ben nu met mijn openheid dolgelukkig. Geen haar op mijn hoofd heeft er spijt van. Alleen spijt waarom ik het niet veel eerder dat stap had ondernomen. Alleen de tolerantie van ons land is vrijwel nihil. In mijn dromen kan ik mij kleden en doen zoals ik in het echt ben. In de realiteit ben ik maar een homo of een travestiet.

 2. Buiten de lijntjes says

  Hoi Fading Gender,

  Allereest, wat een mooie blog en wat moedig om je roerende verhaal zo te delen! Ook heel veel succes met je herstel en fijn voor je dat je weer thuis kunt zijn. We kunnen ons voorstellen dat dat een hele opluchting is.

  We, dat zijn Arnout en Olga. En we zijn bezig met een boek over liefde, geluk en jezelf durven zijn. In ‘Buiten de lijntjes’ willen we aan de hand van een twaalftal verhalen met mooie foto’s een andere kijk geven op geluk en liefde naast het traditionele beeld van een man, een vrouw, een huis met een tuintje en twee-punt-vier kinderen.

  We willen laten zien dat er voldoende ruimte naast het voorgeschreven ideaal is om zonder schaamte gelukkig te zijn. Daarom zijn we op zoek naar mensen met wie we in gesprek kunnen gaan over hoe voor hen relaties werken, hoe ze ontdekt hebben wie ze zijn en welke obstakels ze daarvoor overwonnen.

  Zou je hieraan mee willen werken? Je kunt ons ook mailen op buitendelijntjesboek at gmail punt com

  Groeten,
  Arnout en Olga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.