Van de hak op de tak
comments 2

De jaardoelen voor 2016

Al een paar jaar stel ik mij rondom oud-en-nieuw concrete doelstellingen voor het komende jaar. Algemene goede voornemens werken bij mij nooit goed, die zijn te vaag. Een concreet doel dat uitdagend, maar haalbaar is werkt heel veel beter. Voor komend jaar kwam ik op onderstaand lijstje:

Zelfacceptatie
❏ Fotoshoot doen
❏ Lingerie kopen én dragen
❏ Meer/vaker make-up gebruiken
❏ Wear ALL the pencilskirts!

Lief zijn voor mezelf en mijn lichaam
❏ Tweemaal naar de sauna
❏ Minstens één goede massage
❏ Uitgebreide pedicurebehandeling
❏ Dagelijks een paar minuten besteden aan mijn nagels en nagelriemen
❏ Tattoo uitbreiden
❏ Nieuwe bril uitzoeken
❏ Mijn eigen haar leren vlechten

Persoonlijke ontwikkeling
❏ Leven met aandacht voor het leven
❏ Pot vullen met mooie herinneringen
❏ Minstens zes keer mensen thuis uitnodigen for a candelight supper
❏ Een three beat weave leren poien
❏ Uitzoeken hoe dat boek uitgeven werkt
❏ Minstens 10 boeken lezen
❏ Een uur per week tijd nemen om van muziek te genieten
❏ Bijzonder uit eten gaan
❏ Eén buitenlandse stad bezoeken voor een paar dagen
❏ Iedere maand een serie foto’s maken

Gezondheid
❏ Mijn verstandskiezen laten trekken
❏ Met tandarts overleggen wat ik aan mijn voortanden kan doen
❏ Naar de huidtherapeut voor laserbehandelingen

Ik geef toe, sommigen zijn niet heel concreet en toch meer een goed voornemen dan een doelstelling. Maar deze manier werkt voor mij. Ik doe het nu al drie jaar zo en telkens kon ik aan het einde van het jaar zeker driekwart van mijn doelen afvinken. Terwijl anderen een carry-over doen naar het volgende jaar, of worden uitgebreid. Het zijn geen keiharde targets die ik van mezelf moet halen. Als ik er een paar niet haal voelt dat niet als een mislukking.

Hoe goed deze methode werkt? Ik roep al jaren dat ik wel dat ik wel eens een stedentrip wil maken. Eens, ergens, ooit, misschien, wellicht. Dat heb ik vorige week omgezet in het: ‘Bezoeken van een buitenlandse stad.’ Inmiddels ben ik een week Londen aan het plannen voor deze zomer.

Behalve bovenstaande lijst heb ik nóg een rijtje met doelen, die zijn zó persoonlijk: daar mag je enkel naar gissen.

2 Comments

  1. Helemaal mooi meis, zo heb ik me doel gesteld om mijn eigen bedrijfje te beginnen -en- tot succes te maken, vooral dat laatste, want de inschrijving KvK is al achter de rug…
    Madame électricienne….
    Gaat goed komen met jou…

    Site is nog aan het bouwen, nog niet online

  2. […] dan ook: binnenkort wordt mijn volgende drempel geslecht en wordt het tijd om weer één van mijn jaardoelen te kunnen afvinken. (En ja, dat voelt nog als een behoorlijke drempel, gaat me nog moeite kosten om […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.