Overige
comments 3

Intrigant

Het sloop erin zonder dat ik het doorhad, ook al merkte ik wel de effecten, ik had niet door wat er precies gebeurde. Als een intrigant gaf het mijn duisterste gedachten weer voet aan de grond. Een interventie kwam helaas te laat. 

Ik dacht het voor elkaar te hebben. Mijn problemen onder controle en kunnen werken aan de toekomst. Een therapie-serie bij de psycholoog inmiddels afgesloten. Ik was nog niet klaar-klaar, maar had de middelen om zelf verder te gaan. Echter onder dat ik merkte gleed ik echter af in somberheid en smolt mijn eigenwaarde. Zover en zo diep dat ik er mensen om me heen pijn mee heb gedaan en zelfs weggeduwd.

Het is niet doelbewust geweest, maar ik voel mezelf verantwoordelijk voor de pijn en verdriet. Ik heb er een hand in gehad en het voelt alsof ik had kunnen voorkomen wat er nu is gebeurd. Als het maar eerder tot mij doorgedrongen was dat het de verkeerde kant op ging. Helaas was het too little too late.

Ik had door moeten hebben dat ik te veel met mijn onderliggende problemen worstelde. Ik had moeten snappen dat ik niet mijn ijdelheid boven mijn gemoedstoestand moest stellen. Ik had kunnen weten dat de bijwerkingen erger waren dan de kwaal die ik ermee op wilde lossen, Het is niet dé oorzaak van mijn problemen, die intrigant, maar heeft me wel verzwakt in mijn gevecht ertegen. Een gevecht dat nu voelt als verloren. Een intrigant die ik zelf heb binnengelaten. Of het zonder die intrigant anders zou zijn verlopen? Ik weet het niet, zelfs achteraf is dat moeilijk te zeggen. In elk geval heeft hij me verzwakt. 

Ik sta nu op een kaal slagveld. Maar mijn gevecht gaat door, ik voel me ondanks alles sterker. Een zwakke plek in mijn pantser is nu afgedekt en de opgelapte plek zal me blijvend herinneren aan deze valkuil. Ik voel me in staat om opnieuw aan mezelf te kunnen werken. Verder te gaan. Een beter mens te worden. Van mezelf te leren houden. Weer mensen toe te kunnen laten om van mij te houden.

De wolken zijn donkerder dan ooit. Maar deze keer ben ik doordrongen van het besef dat achter die wolken de zon schuil gaat en dat ik die in de toekomst weer op mijn huid zal voelen. 
image

3 Comments

  1. […] groter van, maar wel voller. Leek het tenminste nog iets. De psychische bijwerkingen waren echter behoorlijk desastreus te noemen, tot een depressie aan toe zelfs. Ik heb de keus gemaakt om voorlopig met een nóg […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.