Overpeinzingen
Leave a comment

2012 begint in een jurk

Ongeveer een jaar geleden, in december 2010 keek ik vooruit naar de nu aanstaande jaarwisseling.

Voor de meesten is dit een tijd van voornemens. Nu die heb ik er ook genoeg, vooral rondom mijn persoonlijke ontwikkeling. Bijna allemaal werken ze toe naar ééntje. Laat ik het mijn concluderend voornemen noemen: 2012 begint in een jurk!

Nu is er in het afgelopen jaar een heleboel gebeurd: Mijn relatie is stuk gelopen en ik ben weer bij mijn ouders gaan inwonen. Ik ben al een heel eind gevorderd in het diagnosetraject bij het VUmc, waarmee ik in de late lente begonnen ben . Ik ben uit de kast tegen over familie, mijn huidige vrienden en al een aantal collega’s. Ik ga proberen of ik nog vóór oud & nieuw helemaal uit de kast kan komen, dan heb ik dat maar gehad en kan ik met een schone lei 2012 in.

Ergens in de zomer, niet lang na het opbreken van mijn relatie moest ik aan dat goede voornemen denken. Ik zat nogal in de put. Voelde me vastzitten in mijn transitie, voelde mee eenzaam en ging er een beetje vanuit dat ik mijn goede voornemen, zelfs een afspraak (het staat in mijn agenda, echt waar!), niet zou kunnen houden.

image

De pagina voor 31 december in mijn agenda.

Maar in het najaar kwam een en ander juist in stroomversnelling. Uit eenzaamheid zocht ik meer en meer sociaal contact. Wat ertoe geleid heeft dat mijn agenda op mijn vrije dagen meestal volgeboekt is. Ik heb een drukker sociaal leven dan ooit en een hele hoop fantastische mensen  om me heen die me accepteren voor wie ik ben. Ik heb shopdates gehad. Sta zelf zeker in mijn schoenen. Zit beter in mijn vel, zo erg zelfs dat mensen het opmerken en daar berichtjes over sturen.

Ik zie het allemaal weer veel rooskleuriger in. Ik heb me voorgenomen om me aan mijn voornemen te gaan houden. Hoe ik dat precies ga bewerkstelligen moet ik nog even uitvogelen. Oudjaarsdag werk ik tot 17.00 uur als gewoonlijk om daarna vlug in een trein  te springen om het nieuwjaar te vieren met vrienden. Dat zal een reistasje meenemen worden denk ik zo. De outfitkeuzestress begint ook alweer aardig op te lopen. Ik geniet daar wel van, vroeger boeide wat ik aanhad mij helemaal  niet zoveel, dat is tegenwoordig wel anders.  Maar ik ben vast besloten 2011 te beëindigen en 2012 aan te vangen als mijzelf! In een jurk, al weet ik nog niet hoe creatief ik die definitie voor mijzelf ga interpreteren.

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.